• Tour 1
 • 2
 • N 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • Tour 2
 • N 6
 • 7
 • Tour 3
 • 9
 • N 8
 • 10
 • 11

Vulkanen En Plantages Bali Java 23 Dagen

Indonesie Aktieve Vulkanen en Oude Koloniale Plantages Enduro Fun 23 Dagen

Met een KAWASAKI KLX Enduro langs vulkanen en door vele plantages 

INDONESIE  || BALI – JAVA
De start van deze avontuurlijke Enduro Fun motorreis met begint op Bali ( Canggu ). De route is zowel On- als Off-road door kleine dorpjes, Koloniale plantages, aktieve vulkanen, rijstvelden, heuvel/bergachtig gebied om het pure Indonesië te ontdekken.

Totale reisafstand : 1.500 kilometer

Waar overnachten:
Op Bali; Canggu, Tabanan, Munduk, Ubud, Batur en Lovina.
Op Java; Desa Banyuwangi, Glenmore, Sukamade, Kalibaru, Jember, Lumajang, Cemaralawang, Kawah Ijen en Banyuwangi.

Hotelovernachtingen : Van eenvoudige homestay tot mooie luxe hotels/resorts/cottage waarvan enkele op een bijzondere locatie.

De tour gaat o.a. naar:
Vulkanen/bergen Agung, Batur, Bromo en Kawah Ijen en diverse Nationale Parken en koloniale plantages.

DAG 1 Vertrek

Vandaag vertrekt u naar Bali om een bijzondere motor ervaring door delen van Indonesië mee te maken.

DAG 2 Aankomst Canggu ( Bali )

Bij aankomst op Bali wordt u opgewacht door de begeleiders van R2D, om vervolgens met een taxibus naar het hotel in Canggu te gaan. Hier kunt u uitrusten van de reis en eventueel een duik nemen in het zwembad of in zee bij Echo beach dat op loopafstand te bereiken is. Het hotel ligt tussen de rijstvelden en heeft diverse gemoedelijke cafés/restaurants alsmede kleine boutiques in de omgeving.

Onze overnachting is in Canggu: een prima verzorgt hotel met zwembad. Diverse winkeltjes, restaurants en het strand zijn op loopafstand te bereiken.

DAG 3 Canggu ( Briefing/motor ophalen )

Na een goede nachtrust en ontbijt gaan we eerst gezamenlijk e.e.a. doornemen wat belangrijk is voor deze reis. Met name het deelnemen in het verkeer zal uitvoerig besproken worden. In de namiddag gaan we de motoren ophalen en zullen daarna een kleine ronde door de vele rijstvelden rondom Canggu area  maken om aan de motor en het verkeer te wennen.

DAG 4 Canggu – Tabanan

Als we ons ontbijt genuttigd hebben en een laatste blik werpen over de rijstvelden rondom ons hotel zijn we klaar voor vertrek.

Via kleine binnenweggetjes/paden en door diverse Hindoe kampungs ( dorpjes ) met haar mooie rijstterrassen, die nog niet bekend zijn bij het grote publiek, rijden we richting Tabanan. Hier zullen we vroeg arriveren om vervolgens na de lunch in de omgeving off road te gaan rijden en de “Jungle Forrest” te verkennen.

DAG 5 Tabanan – Munduk

Munduk, gelegen in het Buleleng Regency gebergte, met mooi uitzicht over de diverse bergtoppen en groene valleien met uitgestrekte rijstterrassen geeft dit onderkomen een rustgevende indruk.

DAG 6 Munduk – Desa Banyuwangi ( Java )

 Via de bergen Munduk Ngadang en Aya rijden we naar de kustweg om vervolgens met de ferry de oversteek van 1 uur te maken naar Java.

Na de lunch verlaten we direct de doorgaande weg en rijden we de voet van de vulkanische berg Kawah Ijen. Direct wordt u overdonderd door de mooie rijstterrassen en de leuke kleine onverharde paden door de diverse dorpjes in dit bergachtig gebied.Naast rijst wordt hier ook veel groente en fruit geteelt en zullen zeker ook een koffie plantages bezoeken waar de bekende “Koffie Luwak” wordt gemaakt.

DAG 7 Desa Banyuwangi – Glenmore

We zullen ontwaakt worden door de vele dierengeluiden in dit rustig bosachtige gebied met uitzicht over de kustlijn van Oost- Java.

Vandaag gaat de etappe grotendeels door de vele koloniale plantages die voorheen door de Nederlandse bezetters opgezet zijn en nog steeds intact is. Door de vele kleine paden en weggetjes die door deze plantages lopen kunnen we de moeilijkheidgraad kiezen om te gaan rijden/spelen met onze endure motoren.

Onze overnachting is in Glenmore: Luxe en rustig gelegen hotel met zwembad met uitzicht op een riviertje en bosrijk gebied.

DAG 8 Glenmore – Sukamade

Vandaag duiken we dieper de plantage in. Via Jajag rijden we eerst nog op goed geasfalteerde weg maar nadat we ons gemeldt hebben bij de ingang van de plantage en Nationale Park Meru Betiri wordt de weg al snel onverhard maar nog goed te rijden.

Na een eenvoudige lunch bij een warung ( eethuisje ) aan het strand, gaan we richting het schildpaddenstrand Sukamade. Als we ons ingeschreven hebben bij de 2de ingang van de plantage, rijden we dieper het natuurpark in en zullen diverse beklimmingen met grind/zand en vele keien moeten bedwingen om vervolgens ook nog enkele rivieren over te moeten steken waar 1 bijzonder glad is van de alg. Uiteindelijk komenaan bij het beschermde en weinig bezochte schildpaddenreservaat Sukamade. ‘s Avonds hopen we er getuige van te zijn van hoe reuzenschildpadden aan strand komen om hun eieren te leggen.

We overnachten in Sukamade: Eenvoudig guesthouse met indonesische douche maar wel met goede bedden.

DAG 9 Sukamade – Kalibaru

Nadat u de vele kleine babyschildpadden op het strand heeft losgelaten en een indonesische ontbijt heeft genuttigd rijden we weer verder door de plantage en gaan deels terug om vervolgens via de cacaoplantage de bergen in te gaan.De weg zal snel veranderen in een smal pad. U bent de enige in de jungle en zal getuige zijn van de stilte (als de motoren uit staan!) en de diverse dierengeluiden om u heen. Nadat we de top bereikt hebben dalen we via een grindweg af en komen bij een dorp aan waar een cacaofabriek staat. Als de tijd het ons toelaat en de manager er is die ons toestemming moet geven, zullen we deze gaan bezoeken.

Na deze intensieve dag komen we aan bij onze luxe cottages, waar u de mogelijkheid heeft om lekker een duik in het grote zwembad te nemen of te genieten van een relaxte massage.

Onze overnachting is in Kalibaru: Mooie en schone huisjes op een ruim aangelegde park met een groot zwembad en dito restaurant erbij.

DAG 10 Kalibaru

Vandaag een dag om rustig aan te doen, we verblijven immers in hetzelfde hotel.

Voor wie vandaag met de motor op pad wil hebben we een mooie route in de omgeving door de uitgestrekte cacao/koffie/rubber plantages en de kleine dorpjes waar de arbeiders wonen. Wil je de motor even een rustdag geven dan is een wandeling in de nabije dorpjes een leuk alternatief.

DAG 11 Kalibaru – Jember

Na een relatief rustige dag gaan we vandaag weer heerlijk door de natuurparken en plantages rijden. Al snel verlaten we de doorgaande weg en rijden door het bergachtig gebied van Gumitir de plantages op. Afhankelijk van het weer kunnen hier sommige paden uitdagend zijn. We rijden door verlaten bossen met mooi uitzicht op het vallei waar we naar toe moeten. Wanneer we het park uit zijn rijden we het laatste stukje geasfalteerd naar de stad Jember. Jember is de hoofdstad van Oost-Java en telt meer dan 300.000 inwoners. Het is een vollesig authentieke Indonesische stad waar geen westerse toeristen komen. Tot laat in de avond is er een avond markt  “Pasar Malam” voor groente en vlees en er is een centrale park “ Alun Alun” waar diverse warungs ( eettentjes ) waar eenvoudig, maar wel lekker gegeten kan worden.

Onze overnachting is in Jember: Prima verzorgd hotel met goede bedden en airco.

DAG 12 Jember – Lumajang

We verlaten Jember en rijden naar het zuiden richting de zuidkust van Oost Java. Bij Teluk Love stoppen we even om een bakje koffie te drinken. De omgeving van Teluk Love is een mooi strand waar de lokalen in de weekenden vertier zoeken met hun familie. Vervolgens rijden we verder naar het westen door vlak uitgestrekte rijstvelden en oude koloniale plantages waar nog steeds de oude vervallen spoorlijn ligt om de gewassen van het land te vervoeren. We zullen deels deze oude spoorlijn volgen en via kleine dorpjes uiteindelijk aankomen in Lumajang. Deze stad is een stuk kleiner dan Jember echter als je erdoorheen rijdt doet dit anders vermoeden omdat alles rondom de hoofdstraten gevestigd is, maar als je een zijstraat inslaat sta je al snel buiten de stad in de rijstvelden.

Onze overnachting is in Lumajang: Eenvoudig schoon hotel met goede bedden en Airco.

DAG 13 Lumajang – Cemaralawang

Na een indonesisch ontbijtje maken wij ons op om naar de actieve vulkaan de Bromo te gaan. We verlaten Lumajang en rijden via een, voor velen, onbekende secundaire weg het Nationale Park Bromo Tengger Semeru in. Naarmate we de klim inzetten naar de top wordt het frisser en het uitzicht indrukwekkender. Het weer heeft grote invloed in dit gebergte en kan soms warm zijn om daarna ineens koud/fris gaan worden door de snelle weersveranderingen. Als we de top bereikt hebben duiken we terug naar 2300 meter om in een zandzee van 8 bij 10 kilometer rondom de vulkaan de Bromo met onze motoren te gaan ploeteren om naar de andere kant te komen waar onze overnachting is. Omdat het hotel dicht bij dit “vulkanische speeltuin” ligt kunnen we de rest van de dag ons hier vermaken op de motor of naar de rand van de krater te lopen en een kijkje erin te nemen.

Onze overnachting is in Cemaralawang: Eenvoudig hotel met goede bedden met directe uitzicht op de vulkaan de Bromo.

DAG 14 Cemaralawang – Jember

Optioneel is om 04.00 met een 4×4 over de zandvlakte en daarna naar 2700 meter te rijden om de zonsopgang te zien met de vulkaan Bromo en de berg Seneru als décor.

Na het ontbijt vertrekken we al crossend door de zandvlakte naar de andere kant van de vulkaan om de afdaling in te zetten richting Lumajang. Nadat we deze stad achter ons gelaten hebben rijden eerst via kleine weggetjes door diverse dorpjes om vervolgens weer de oude koloniale plantage met haar oude spoorweg te volgen.  Na de lunch gaan we off road de plantages op die op de voet van de berg Argapura liggen. We rijden door bebost gebied en als de paden nat zijn kunnen de sporen die daar liggen uitdagend zijn.

Onze hotelovernachting is in Jember: Prima verzorgd hotel met goede bedden en airco.

DAG 15 Jember – Kawah Ijen

Vandaag rijden we veel geasfalteerd om naar de noordelijke ingang van het Nationale Park Kawah Ijen te komen. We rijden door uitgestrekte koffieplantages waar o.a. de Arabica koffie wordt verbouwd voor Albert Heijn, Nespresso en vele andere grote bedrijven. De inmiddels voor velen bekende en dure “Luwak” koffie wordt hier ook geproduceerd.

Onze hotelovernachting is op de plantage: Eenvoudige guesthouse

DAG 16 Kawah Ijen – Banyuwangi

Voor wie zin heeft kan s’nachts met een gids de vulkaan oplopen en het “blauwe vuur” gaan bekijken in de krater van de vulkaan Kawah Ijen. Deze looptocht duurt ongeveer 3 uur. Indien u toch liever wat langer wilt blijven slapen kunt u ook in de morgen de krater oplopen en de zonsopgang bekijken. Nadat we weer allemaal bij elkaar zijn zullen we bekijken wat we de rest van de dag zullen gaan doen. Via een omweg door de plantage off road naar het hotel rijden of direct naar het luxe hotel met zwembad rijden ( 1 1/2 uur ) en rest van de dag relaxen en eventueel wie zin heeft vanuit het hotel nog een rondje off road maken op de plantage.

Onze overnachting is in Banyuwangi: Luxe hotel met zwembad.

DAG 17 Banyuwangi – Lovina ( Bali )

Na een uitgebreidt ontbijt rijden we naar de ferry ( overtocht 45 minuten ) om weer naar Bali te gaan. Vandaag rijden we geasfalteerd de noordelijke kust weg naar het toeristische kustplaats Lovina. Als er tijd genoeg is kunnen we nog een mooie lus maken door de bergen rondom Gobleg.

Onze overnachting is in Lovina Beach: Ruim opgezet tuinhotel met zwembad en slechts 200 meter van het strand.

DAG 18 Lovina

Lovina bestaat oorspronkelijk uit een rij vissersdorpen langs de noordelijke weg op Bali, die onder invloed van het toerisme aan elkaar zijn gegroeid. Het is een rustige badplaats met een mooi strand en een duikgebied. Er zijn restaurants, cafés, winkels, duikscholen en hotels. Het toeristisch centrum ligt in het dorp Kalibubuk, waar ook een strandboulevard is. Aan de boulevard staat een monument bekroond door een dolfijn. Lovina staat bekend om zijn strand van zwart lavazand en om zijn dolfijnen. Deze kun je ‘s morgens vroeg in groepen aantreffen bij het nabijgelegen rif. In tegenstelling tot de witte zuidelijke stranden op Bali kan hier overal gezwommen worden, doordat de stroming rustig is.

DAG 19 Lovina – Batur

We rijden vandaag verder de noordelijke kustweg af via de hoofdstad van Noord Bali, Singaraja ( Indonesisch voor Leeuwenkoning ) genaamd. Vanaf de tiende eeuw was de haven van Singaraja een populair handelscentrum. Handelaren uit heel Azië kwamen hiernaartoe om goederen als wapens en opium in te wisselen voor vers water, voedsel, vee en slaven. Singaraja hoorde bij het koninkrijk Buleleng in het noorden van Bali.

We slaan af van de hoofdweg en rijden via kleine weggetjes en diverse Hindoe dorpjes waar geregelt ceremonies plaatsvinden richting de bergpas naar Kintamani en de hoogste berg van Bali Gunung Agung (3142 meter). De rit er naartoe heeft mooie vergezichten en haarspeldbochten zijn meer regel dan uitzondering. Onderweg stoppen we op de Gunung Batur, de meest actieve vulkaan en duiken bijna letterlijk (behoorlijk steil) de oude krater in. De afgelopen 200 jaar is deze vulkaan 20 keer tot uitbarsting gekomen, wat ook te zien is aan het landschap. De hellingen zijn dor en kaal geworden door de grootste eruptie van 1917.

Nadat we hebben ingecheckt in het hotel heeft u ook nog de mogelijkheid om de vulkanische omgeving op de motor te verkennen. Nadat we goedkeuring hebben gekregen van de lokale autoriteiten kunnen we ons uitleven in het mulle lava zand/paden rondom de vulkanische berg Batur. Nadat we ons flink hebben uitgeleeft in de lava speeltuin van de vulkaan Batur is een duik erna in een warmwaterbron een heerlijke afsluiting van deze mooie rijdag.

Onze overnachting is in Batur: Prima verzorgt hotel aan het Baturmeer.

DAG 20 Batur – Ubud

Na het ontbijt rijden we via een steile weg waar vaak de trucks die het lava zand vervoeren vast komt te staan de oude krater uit. De omgeving van Ubud kenmerkt zich door haar vele rijstterrassen en rijstvelden met kleine paden er doorheen die wij natuurlijk gaan nemen.

Ubud is een prima plaats om door de rijstvelden te wandelen of diverse tempels te bezoeken, waarvan eentje in de Monkey Forest ligt. Verder is er de mogelijkheid om naar de plaatselijke markt (pasar) te gaan of een museum te bezoeken. Ubud is vooral bekend als schilderdorp en rituele ceremonies. Hier vind je veel galleries, winkeltjes, tempels en ‘s avonds worden er op diverse plekken traditionele voorstellingen opgevoerd.

 Onze overnachting is in Ubud: Hotel is in Autentieke Balinese style met zwembad in bosrijk gebied met centrum op loopafstand.

DAG 21 Ubud – Canggu

Vandaag kunt u nog eventueel eerst Ubud centrum en haar lokale markt bezoeken voordat we de laatste korte rit naar ons eindbestemming gaan rijden. We zullen proberen zoveel mogelijk ons te onttrekken van het hectische verkeer rondom de hoofdstad Denpasar, maar zullen aan het eind toch moeten mengen in de hectiek van het Balinese verkeer om in Canggu te komen.

Ons hotel is dezelfde als bij aanvang van deze tour.

DAG 22 Vertrek

De koffers moeten helaas weer ingepakt worden en de laatste boodschappen kunt u nog doen voordat u vertrekt. De meeste vluchten vertrekken in de namiddag zodat u nog kunt relaxen op het strand of bij het zwembad.

Uw reisleider van R2D zal u naar de luchthaven brengen en u hartelijk danken en u een goede terugvlucht wensen.

DAG 23 Thuis

Sluiting inschrijving 3 maanden voor aanvang reis,daarna op aanvraag.

Grootte groep aantal motorrijders : minimaal 4 en maximaal 10

Vertrekdata 2019:
23 Februari 2019
6 September 2019

REISSOM  € 3.495,- ( inclusief  toeslagen en belastingen )

Hoogseizoen-toeslag  € 250,- ( Juli en Augustus en suikerfeest )
1-persoonskamer toeslag  € 425,-
Upgrade naar een Kawasaki KLX 250  € 385,-

Deze reis is gegarandeerd:

 • 1 deelnemer met een lokale Engels sprekende gids/ monteur op de motor, extra toeslag: € 450,-
 • 2 of 3 deelnemers met een lokale Engels sprekende gids/ monteur op de motor
 • vanaf 4 deelnemers met Nederlands sprekende reisleider en lokale monteur op de motor
 • vanaf 6 deelnemers met Nederlands sprekende reisleider op de motor, volgauto en lokale monteur

 

Prijs is inclusief :

 • Vliegticket
 • Belastingen en toeslagen
 • Alle hotelovernachtingen met ontbijt
 • Huur Kawasaki KLX 150
 • Monteur op de motor
 • Pick up auto
 • Transport van- en naar luchthaven Bali
 • Ferry overtocht Bali-Java vv
 • Ride2Discover Nederlandse reisleiding
 • Ride2Discover T-Shirt

 

Prijs is exclusief :

 • Benzine
 • Eventuele inentingen en malariapillen ( raadpleeg uw dokter of GGD )
 • Visum ter plekke op de luchthaven Bali ( momenteel gratis )
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internationaal rijbewijs bij de ANWB verkrijgbaar
 • Middag- avondeten en drank
 • Eventuele eigen excursies

 

Indicatie zakgeld € 500,-

Verlenging reis vóór en/of na de tour mogelijk