• Tour 1
 • 2
 • N 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • Tour 2
 • N 6
 • 7
 • Tour 3
 • 9
 • N 8
 • 10
 • 11

Voorbereidingn & Tips

Visum

Voor Indonesië heeft u een visum nodig. Deze kunt u bij aankomst ter plekke regelen. De kosten voor een toeristenvisum is tegenwoordig gratis (sinds Juli 2015) bij enkele luchthavens, waaronder ook Bali. Let wel op dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij terugkomst.

Bagage

Omdat de tour met de motor wordt afgelegd, is het niet mogelijk om veel (maar wel genoeg) bagage mee te nemen op de motor. Het is raadzaam om een oprol adventure waterdichte tas en een kleine rugzak mee te nemen. Deze kunnen met snelbinders (die wij voor u hebben) achterop de motor vastgezet worden. Sommige motoren van ons hebben een topkoffer, waar u de kleine rugtas in kwijt kunt. Neem ook voor de zekerheid een zaklamp en een handdoek mee, om onderweg eventueel te gebruiken.

Indien er een volgauto meegaat, kan de bagage in de volgauto vervoerd worden en neemt u slechts het nodige voor die dag achterop de motor mee.

Kleding

Ervaren motorrijders weten als geen ander dat goede kleding dragen belangrijk is, dus ook in de tour die u gaat rijden houden wij ons eraan.

Vereiste is om een lange broek (motorbroek of spijkerbroek) te dragen en een (motor-) jacket, alsmede stevige motorschoenen of eventueel hoge wandelschoenen en zomer-handschoenen. Het dragen van een goede zonnebril is een must.

Vanzelfsprekend dragen wij een helm met vizier. Deze kunt u in Indonesië kopen voor ongeveer 20 euro. Het heeft echter niet dezelfde Europese kwaliteit, maar is wel goed genoeg. De grootste maat die gekocht kan worden is XL, dat gelijk is aan L in West-Europese landen.

Het beste is om uw eigen helm mee te nemen.

Verzekeringen

Voor deze reis heeft u verplicht een reisverzekering nodig met werelddekking.

Check vooraf goed of het motorrijden meeverzekerd is. Het polisnummer en alarmnummer dient u mee te nemen en vooraf ook aan IMA door te geven.

Schade aan derden bij een ongeval, wordt doorgaans ter plekke afgehandeld. Ongeacht wie schuldig is, zal de buitenlander meestal de schade aan derden moeten betalen. Gelukkig praten we doorgaans over zeer geringe bedragen.

Verzekering aan schade motor kan niet verzekerd worden. Gelukkig zijn de reparatiekosten in Indonesië een fractie van wat wij gewend zijn en praten dus over geringe bedragen. Alle schade die veroorzaakt wordt aan de motor, ongeacht wie schuldig is, is voor uw eigen rekening.

Gezondheid

Over malaria bestaan veel onduidelijkheden. Voor een juiste advisering raadpleeg de huisarts/GGD of travelclinic. Deze kunnen u adviseren of u malariapillen (meestal Malarone) moet innemen voor deze reis. Ook kunnen zij beoordelen of dit mogelijk is in combinatie met eventuele persoonlijke medicijnen.

Diarree kan zich makkelijk voordoen door de warmte in combinatie met een ander soort voedsel. Vaak is de diaree na enkele dagen verdwenen en is ook te onderdrukken door bijvoorbeeld Imodium. Indien de diaree zich langer voordoet, hebben de plaatselijke artsen diverse middelen om dit te behandelen.

Indien u afhankelijk bent van medicijnen of ziektes, dient u dit vooraf te checken bij je huisarts. Hij kan beoordelen of dit geen nadelige gevolgen heeft voor de te maken reis. Ook dient u IMA vooraf in te lichten hieromtrent.

Flexibiliteit

IMA probeert alles zo goed mogelijk tijdens de reis in goede banen te leiden. Echter, er kunnen zich situaties voordoen waar flexibiliteit van de deelnemers verwacht wordt. Er kan motorpech zijn of de geplande route is tijdelijk niet mogelijk door wegwerkzaamheden. IMA probeert u te laten overnachten in goede 2** tot 4** sterren hotels of cottages, waar mogelijk is. Omdat wij het pure Indonesië willen ontdekken en naar plekken willen rijden waar zelden toeristen komen, kan het echter een enkele maal voor komen dat de accomodatie niet optimaal is en dus enige aanpassing verwacht wordt.

Duo-passagier

Een duo-passagier is een deelnemer die samen de reis boekt met een motorrijder. Naar wens kan de duo-passagier (deels) achterop de motor meereizen (mits de tourleider dit veilig acht gedurende bepaalde routes)   en/of plaatsnemen in de volgauto.Een volgauto gaat mee indien er minimaal 2 duo-passagiers meegaan of als de groep minimaal uit 8 motorrijders bestaat.

Dag etappes

De routes gaan zoveel mogelijk over kleine weggetjes, bergpassen, valleien, door plantages en dorpjes.  Bij aankomst wordt u in een briefing uitgebreid geïnformeerd over waar u op moet letten tijdens de reis. De wegen zijn niet van dezelfde kwaliteit als in West-Europese landen, maar worden wel steeds beter.

Zo kan het voor komen dat er grote gaten of delen van de weg weggespoeld zijn.

Het weer heeft grote invloed op het asfalt en zandwegen, wat kan inhouden dat een weg vorig jaar nog goed begaanbaar was en nu in zeer slechte toestand kan verkeren.

Verkeer

Rijden in Indonesië is totaal anders dan in het verkeer deelnemen in West-Europese landen.

In de briefing wordt u hierover uitgebreid geinformeerd.

Geld

In de meeste plaatsen, waar wij komen, kunt u pinnen. U dient wel vooraf in Nederland uw pas gedeblokkeerd te hebben voor geldopnames in het buitenland.

Electriciteit

In Indonesië geldt dezelfde voltage en gebruik van stekkers als in Nederland.