• Tour 1
 • 2
 • N 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • Tour 2
 • N 6
 • 7
 • Tour 3
 • 9
 • N 8
 • 10
 • 11

Bali – Lombok Relax 20 Dagen

De start van deze relaxte motorreis, met tussendoor vrije dagen, begint op Bali (Canggu). We rijden langs kustwegen, over bergpassen en door groene valleien, binnenweggetjes, door kleine dorpjes en plantages om het pure Indonesië te ontdekken.

U heeft de mogelijkheid om deze motorreis in 18,19 of 20 dagen te maken. 18 of 19 dagen betekent dat u een dag later aankomt en/of een dag eerder op het einde van de reis vertrekt.

“Relax” tour betekent dat u de motorreis op een relaxte manier gaat ervaren. De dagafstanden zijn korter dan bij de Avontuurlijke tour en er wordt regelmatig gestopt. Afhankelijk van de grootte van de groep, dagroute, aantal stops om te eten/drinken of iets te bekijken, alsmede de snelheid die gereden wordt, zijn we doorgaans tussen 14.00 -15.00 uur in het hotel waardoor u nog veel tijd heeft om de omgeving te verkennen. U zult ook meerdere keren in één plaats verblijven, om te genieten van de omgeving en de activiteiten die er zijn.

Totale reisafstand: circa 1.000 kilometer

Indicatie hotelovernachtingen:

Goed verzorgde en schone 2** t/m 4** sterren hotels/resorts/cottages, waarvan een aantal op unieke locaties/bounty eilandjes

Onderweg overnachten wij in:

Lovina, Ubud, Padangbai, Gili Gede, Kuta (Lombok), Tete Batu, Bayan, Gili Trawangan, Senggigi en Canggu.

De tour gaat o.a. naar:

Gunung ( Berg ) Adeng, Pohen, Agung, Penulisan, Pusuk, de vulkanen Batur en Rinjani, bounty eilanden Gili Gede en Trawangan, Kuta ( in Lombok ) en Lovina Beach.

Wij bezoeken:

De tempels Uluwatu, Tanah Lot, oorlogsmonument Margana ( WOII ), watervallen Sendang Gile, Tete Batu rijstvelden, Sasak village, Monkey forest, Weverij Sukarara en Aardewerk Penujak.

DAG 1 Vertrek

Vandaag vertrekt u naar Bali om over 20 dagen weer terug te keren met mooie herinneringen.

DAG 2 Aankomst op Bali

Bij aankomst op Bali wordt u opgewacht en hartelijk welkom geheten door de begeleiders van Indonesia Motor Adventure. Vervolgens wordt u naar het hotel in Canggu gebracht. Hier kunt u uitrusten van de reis en eventueel een duik nemen in het zwembad, boven op het dak van het hotel, met mooi uitzicht over Brawa beach dat op loopafstand te bereiken is. Het hotel ligt tussen de rijstvelden en heeft diverse gemoedelijke cafés/restaurants alsmede kleine boutiques in de omgeving.

DAG 3 Briefing / Uluwatu

Na een goede nachtrust en ontbijt gaan we eerst gezamenlijk e.e.a. doornemen wat belangrijk is voor deze reis. Met name het deelnemen in het verkeer zal uitvoerig besproken worden.

Daarna gaan we de motoren ophalen en, om aan het verkeer en motor te wennen, doen we een kleine, maar mooie tocht richting Uluwatu. Uluwatu ligt op het schiereiland “Bukit” ten zuiden van Bali en is één van de heilige tempels van Bali.

We verblijven in hetzelfde hotel in Canggu.

DAG 4 Canggu – Lovina

Onze eerste rit gaat eerst langs de hoofdstad Denpasar. Na 1 uur slaan we van de hoofdweg af en rijden meteen door de vele rijstvelden die Bali rijk is. Vervolgens gaan we naar Marga, waar een oorlogsmonument ligt. Dit monument herinnert de Slag tussen de Nederlanders en Balinese guerrilla’s.

Via kleine binnenweggetjes, door diverse Hindoe kampungs (dorpjes) en over de bergpas van Gunung Adeng en Pohen rijden we naar het noorden richting Bratanmeer, waar de 17-eeuwse tempel Pura Ulun Danu ligt. Deze tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water, meren en rivieren. Dit meer speelt een belangrijke rol in de irrigatie van de omgeving. Het complex werd in 1633 gebouwd. Het is verdeeld over verschillende eilandjes. De Meru, met 11 daken is gewijd aan Shiva en zijn gemalin Parvati. Ook Boeddha (als reïncarnatie van Vishnoe) heeft een plaats in de hindoeïstische godentempel.

Het Bratan-meer staat bekend als het “heilige bergmeer”, de omgeving is zeer vruchtbaar. Het ligt op 1200 meter hoogte en het klimaat is daardoor koel.

Voor onze lunch hebben we een mooie stek op de rim met uitzicht op een ander meer, Buyan genaamd, en aan de andere kant van de rim heeft u zicht op de kustlijn van Noord Bali.

Via een lange afdaling en vele bochten rijden we door bergachtig gebied en diverse kleine dorpjes richting Lovina Beach.

Ons tuin-hotel met zwembad, waar we zullen overnachten bevindt zich in Lovina Beach met direct toegang tot diverse gezellige café’s en restaurantjes alsmede het strand op slechts 100 meter.

DAG 5 Lovina – Padangbai

Voor wie zin heeft om vóór zonsopgang op te staan, kan met een vissersbootje de dolfijnen gaan spotten die in de vroege ochtend langs komen zwemmen.

Na het ontbijt gaan we de bekendste berg van Bali, de Gunung Agung, tegemoet. Onderweg stoppen we op de Gunung Batur, de meest actieve vulkaan. De afgelopen 200 jaar is deze vulkaan 20 keer tot uitbarsting gekomen, wat ook te zien is aan het landschap. De hellingen zijn dor en kaal geworden door de grootste eruptie van 1917. Via de voet van de Gunung Agung rijden we naar Padangbai, echter onderweg zullen we nog enkele malen stoppen om mooie foto’s te maken van de diverse rijstterrassen die deze omgeving rijk is.

We overnachten in Padangbai in een zeer schoon hotel met zwembad, direct aan het strand met uitzicht op de haven en het eiland Nusa Penida.

DAG 6 Padangbai – Gili Gede (Lombok)

Vandaag gaan we met de ferry een 4 uur durende oversteek maken naar Lombok.

Een uur vóór aankomst zien we het bounty eiland Gili Gede al liggen, waar we zullen overnachten. Vanaf de haven rijden we over de berg Gunung Kosong en over de mooie kustweg met vergezichten over de Lombok zee, diverse bounty eilandjes en op de achtergrond de berg Gunung Agung van Bali. We komen door diverse dorpjes waar de lokale bevolking druk bezig is om goud te zoeken, dat kleinschalig aanwezig is in de grond.

We parkeren onze motoren en gaan met een vissersbootje naar het tropisch eiland Gili Gede, waar we 2 dagen zullen verblijven.

U overnacht hier op Gili Gede in een bungalow, direct aan het strand, met adembenemend uitzicht.  Veel gasten komen hier naartoe om zich te onthaasten en weer helemaal bij de komen. Naast snorkelen of wandelen op het eilandje, kunt u ook deelnemen aan de ochtend-yoga dat door de eigenaresse zelf wordt gegeven.

DAG 7 Gili Gede

We verblijven op dezelfde plek en u heeft de mogelijkheid om van alles of helemaal niets te doen!

DAG 8 Gili Gede – Kuta

Nadat het bootje van het resort ons weer naar het vasteland heeft gebracht en de motoren weer bepakt zijn, vervolgen we de kustweg. Al snel slaan we af en gaan het binnenland in van het zuidelijk deel van Lombok. Er is hier nauwelijks toerisme en de lokale bevolking zal ons met een grote lach welkom heten als we door de diverse dorpjes (kampungs) rijden waar de tijd al lang stil staat.

Als we de landtong doorkruist hebben, gaan we verder langs de heuvelachtige kust en genieten van de azuurblauwe zee die ons via Selong Blanak naar het plaatsje Kuta brengt. Deze plaats is vooral bekend bij surfers en heeft veel gezellige lokale restaurantjes waar heerlijk indonesisch, maar ook westers gegeten kan worden.

Ons hotel met zwembad ligt in het dorp, met het strand en diverse gemoedelijke restaurantjes op loopafstand.

DAG 9 Kuta – Tete Batu

Vandaag rijden we verder via de adembenemende kustweg naar het oosten. Onderweg zien we hoe lokalen op ambachtelijke wijze zoutwinning doen uit zeewater. We rijden langs vele tabaksvelden en door het plaatsje Keruak, waar iedere ochtend een grote markt is. Vervolgens slaan we af en rijden we naar het noorden om, via diverse weggetjes door de rijstvelden, aan te komen in Tete Batu. Tete Batu ligt aan de voet van de Rinjani (3726 meter), de op één na hoogste vulkanische berg van Indonesie.

Onze overnachting, tussen de rijstvelden, is op de voet van de berg Rinjani en ‘s avonds koelt het aangenaam af.

DAG 10 Tete Batu – Bayan

‘s Morgensvroeg heeft u de mogelijkheid om een wandeling van circa 2 uur te doen. Met een lokale gids gaan we door de rijstvelden lopen en zal de gids u het e.e.a. vertellen over het proces hiervan alsmede wat er nog meer groeit in deze streek.

Vervolgens stappen we weer op de motor en gaan we o.a. de berg Gunung Adas oprijden. Dit is een van de vele bergen rond de vulkanische berg Rinjani (3.726 meter) met haar adembenemend uitzicht op o.a. Sembalun plateau. We gaan aan de noordelijke kant afdalen en al kronkelend met delen slecht wegdek, maar wel mooi uitzicht op de kustlijn, rijden we naar Bayan waar we een bijzondere lokatie voor u hebben om te overnachten.

Onze overnachting is in Bayan. Op 600 meter tegen de berg Rinjani aan, met uitzicht op de kustlijn, verblijft u hier in een cottage van hout en rieten dak tussen de rijstterassen. Een natuurlijk aangelegde zwembad, geeft u direct uitzicht over de omgeving alsmede het restaurant. Zowel het indonesische alsook het westerse eten is zeer goed. Het uitgebreide ontbijt alsmede de zeer vriendelijke eigenaren, geven u een zeer prettig verblijf.

DAG 11 Bayan

Rond Bayan zijn er diverse actieve mogelijkheden, waaronder de beklimming van de voet rond de Rinjani, wandeling door traditionele kampungs of de watervallen van Senaru, paardrijden en zwemmen in het natuurlijk aangelegde zwembad van ons onderkomen.

DAG 12 Bayan – Gili Trawangan

Via de kustweg, met mooie vergezichten over de azuurblauwe Bali zee en aan de andere kant de voorlopers van de Berg Rinjani, zakken we af naar het zuiden richting de haven van Bangsal waar we de boot zullen nemen naar Gili Trawangan.

Met de publieke (traditionele) boot worden we naar het tropische eiland Gili Trawangan gebracht, waar u de komende 2 dagen gaat relaxen.

Uw hotel met zwembad is direct aan het strand met uitzicht op de andere Gili eilanden en de kustlijn van Lombok alsmede de berg Rinjani die duidelijk aanwezig is bij helder weer. Vele bars en restaurants liggen aan uw voeten te wachten.

DAG 13 Gili Trawangan

De Gili’s zijn de bounty eilanden van Lombok. Witte stranden en een blauwe zee, waar je kunt duiken of snorkelen. Of een fiets huren om op het eiland rond te trekken en de zonsondergang te zien en daarna lekker in één van de vele beruga’s te gaan loungen.

’s Avonds zijn er diverse mogelijkheden om te ontspannen: een romantisch diner aan het strand, gezellig kletsen of dansen in een barretje.

DAG 14 Gili Trawangan – Senggigi

Nadat we weer met de boot zijn teruggebracht rijden we naar de “Pusuk-pas”. Het wordt ook wel het “apenbos” genoemd, omdat er vele apen langs de kant van de weg zitten te wachten om gevoerd te worden. Bovenop de Gunung Pusuk heeft u een geweldig uitzicht op de kustlijn en de Gili’s.

Senggigi is, na de Gili’s, de meest toeristische badplaats van Lombok. U kunt hier winkelen of relaxen op het strand. ‘s Avonds kunt u lekker eten in een warung of een betere restaurant. Café Happy staat vooral bekend om de goede live – muziek waar u zelf kunt deelnemen in de band en Bumbu restaurant om haar heerlijke indonesisch eten.

Het hotel met zwembad ligt op een verhoging, waardoor u uitzicht heeft op Pasar Seni (kunstmarkt) en de baai waar lokale vissers hun bootjes hebben liggen.

DAG 15 Senggigi – Ubud ( Bali )

Na het onbijt gaan we onze laatste rit op Lombok maken. Via de oude havenstad Ampanan, rijden we langs vele rijstvelden naar de haven van Lembar. De ferry brengt ons in 4 uur weer naar Bali, waar we vervolgens naar Ubud zullen rijden. Deze plaats is vooral bekend als schilderdorp en rituele ceremonies. Hier vindt u veel galleries, winkeltjes, tempels en ‘s avonds worden er op diverse plekken traditionele voorstellingen uitgevoerd.

Uw overnachting is in Balinese stijl, midden in het bos maar wel in het centrum, zodat de vele winkels en restaurants op loopafstand zijn. Het hotel heeft ook een zwembad.

DAG 16 Ubud

Ubud is een prima plaats om te wandelen door de rijstvelden of diverse tempels te bezoeken, waarvan eentje in de Monkey Forest ligt. Verder is er de mogelijkheid om naar de plaatselijke markt (pasar) te gaan of een museum te bezoeken.

Een dagje rondtrekken met de motor en de omgeving van Ubud te verkennen, is ook een mooie optie.

DAG 17 Ubud – Canggu

Onze laatste rit gaat eerst naar de tempel Tanah Lot dat 100 meter in zee ligt, die alleen bij eb te voet te bereiken is. De kliffen rond dit eilandje eroderen zeer snel door de sterke golfslag. Vervolgens rijden we rechtstreeks naar onze eindbestemming in Canggu.

DAG 18 Canggu

Vandaag kunt u de dag indelen zoals u wilt. Winkelen in de kleine straatjes in Kuta of Legian, shoppen in de diverse shoppingmalls of gewoon lekker relaxen in het zwembad of aan het strand.

Omdat dit alweer de laatste avond van de reis is, zullen we in onderling overleg bekijken hoe we deze mooie vakantie gepast kunnen afsluiten.

DAG 19 Vertrek

De koffers moeten helaas weer ingepakt worden en kunt u de laatste boodschappen nog doen voordat u vertrekt. De meeste vluchten vertrekken in de namiddag, zodat u nog kunt relaxen op strand of bij het zwembad.

Uw reisleider van IMA zal u naar de luchthaven brengen en u hartelijk danken en u een goede terugvlucht wensen.

DAG 20 Aankomst thuis

Vetrekdata 2019:

4 mei 2019

5 juli 2019 (hoogseizoen)

Sluitingsdatum inschrijving 3 maanden voor aanvang reis, daarna op aanvraag

REISSOM  € 2.950,- (inclusief  toeslagen en belastingen)

Hoogseizoen-toeslag  € 250,- (Juli en Augustus en suikerfeest)

1-persoonskamer toeslag  € 475,-

Upgrade naar een Kawasaki KLX 250  € 325,-

Deze reis is gegarandeerd:

 • 1 deelnemer met een lokale Engels sprekende gids/ monteur op de motor, extra toeslag: € 425,-
 • 2 of 3 deelnemers met een lokale Engels sprekende gids/ monteur op de motor
 • vanaf 4 deelnemers met Nederlands sprekende reisleider op de motor

 

PRIJS INCLUSIEF

 • Vliegticket Amsterdam – Bali retour
 • 17 hotelovernachtingen met ontbijt
 • Huurmotor
 • Parkeergelden
 • Ferry Bali naar Lombok
 • Ferry Lombok naar Bali
 • Transfer van en naar luchthaven Bali
 • Nederlands sprekende tourleider
 • Ride 2 Discover T-Shirt

 

REISSOM EXCLUSIEF

 • Lunch, diner en drankjes
 • Persoonlijke uitgaves
 • Alle entrée tickets voor Nationale parken genoemd in het programma
 • Boottocht naar Gili’s
 • Boottocht Gili Gede
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Internationaal rijbewijs bij de ANWB verkrijgbaar
 • Eventuele visumkosten ( momenteel gratis )
 • Eventuele eigen excurcies

 

Indicatie zakgeld € 400,-

Verlenging reis vóór of na de tour mogelijk